САМОИЗЯЖДАНЕ

 

Сергей Ауслендер, 18.04.2024 г.

Три новини от просторите на бившата родина привлякоха вниманието ми.

Първо, някакъв предприемач поискал да му донесат украински дрон, за да може да го проучи, и да създаде нещо подобно. Преди да успее да разпечата пакета, вратата на офиса излетяла от пантите,  нахлули специални части с викове –  „всички на земята с лице към пода, провежда се операция на Специализирания отряд за борба с тероризма“ и дронът бил конфискуван. В момента се обсъждал въпросът, по кой член на Наказателния кодекс да му образуват наказателно дело. Въпросът е ясен. Кой би отказал, ако има възможност да обвини някого в тероризъм или екстремизъм, а още по-добре и в двете заедно, при това без да е нужно да пътува, след като всичко е в центъра на Москва. Известно е, че звездите не кацат сами на пагоните, а наградите не се пишат сами.

Второ, учен, който разработвал хиперзвуково оръжие, е осъден за държавна измяна на 7 години затвор при строг режим. Случката прилича на разказаната по-горе, но с една добавка – човекът имал маниакално желание да разработи това „хиперзвуково“ оръжие. Но то, мамка му, не се случвало, защото имало физически принципи и нямало как да бъдат заобиколени. Само че началството вече било обявило създаването му, а аниматорите го били показали на обществото и ученият трябвало да бъде стимулиран. А е известно, че в нашата страна няма по-добър стимул от „затвор при строг режим“. На началството много му се искало да вкара в затвора онези глупаци, които бяха измислили шибана физика, но за съжаление всички бяха измрели преди много време.

Трето, в Тюменска област, в едно от селата, жителите сами си построили язовирна стена. Защото колкото и събрания да проведеш и колкото и министри да пратиш, нивото на водата не зависи от това – на майката-природа хич не й пука от някакви вертикали на властта. Но властта не може да толерира такъв произвол – заповядали на жителите да разрушат стената, за да не стане по-лошо. Тук няма какво да коментирам – не е работа на жителите да строят язовирна стена, за това си има бюджет и специално обучени хора, които да го правят. Задачата на жителите е ясна – да плащат десятък на хана и да осигуряват нови войници, защото НАТО се приближава, а украинските нацисти няма как да се победят сами.

Позволете ми накрая да обобщя –  основното в бившата ми родина е да не пречите на властта, тя самата успешно си върши работата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?