ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАЛЕЙДОСКОП ИЛИ СЪБОТНИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ЯДОВЕ

 

Барон Колюхаоса, 28.04.2024 г.

Пишман телевизионерки и телевизионери, и дваж по пишман политици и присъдружните им тълкуватели от години, включително днес, ми надуват главата с т.нар. „План за възстановяване и развитие“ и ползите, които  изпускаме, защото не сме изпълнили това или онова. Да попитам – За какво възстановяване иде реч? За възстановяване от наднормените количества въглероден диоксид, който отделяме в атмосферата, от войната, която сме водили, от сушата в резултат на климатичните промени…? Или за възстановяване от пандемията COVID-19? И каква връзка имат щетите от епидемията с реформите в съдебната система, въглеродният отпечатък и прочие или обобщено с „това или онова“, което сме обещали (от банкянските сараи, от радковия министър Пеканката или от променкаджийската секта на Кирето, Момата, Гнома и Бойкикевото Ице) или са ни поискали да обещаем. Има ли някой, който може да ми отговори?

***

Тази вечер Любо Огнянов („Офанзива“ на Нова нюз ТВ) с патетичен тон разказа, как доброволните отряди на трудещите се (ДОТ) по времето на соца „дебнели вечерно време да не излезем от панелките“. Любо, чоджум, живял съм при соца, от 18 годишна възраст и нагоре, повече от четвърт век. Като студент имах късмета да опитам и жилото на ДОТ-аджиите, но това дето го разказа на телезрителите, особено на младите, си е чистопробна уйдурма! Тя няма да те направи, чоджум, нито по-виден  антикомунист, нито по- голям демократ!

***

Затюхкали се тази вечер г-ца Мая Костадинова („Говори сега“, БНТ1) и госта й – Димитър Гърдев за европейската отбрана. Еле госта й! На Майчето човек да й прости, дама е все пак! Ама тюхкането на Гърдев – дипломатическия „експерт“ на Учиндолеца ми дойде в повече! Мите, батювата, от 1945 г. насам, сигурността на Западна Европа, или поне на тази част от нея, която е в ЕС, е гарантирана от военната мощ, и най-паче от ядреното сдържане на САЩ. И най-вероятно така ще бъде и занапред! Още повече, след непоправимите щети, които нанесе европейския неолиберализъм върху конвенционалните въоръжени сили в Германия (най-много) и Франция. За съвместни европейски отбранителни сили можеш да си мечтаеш, колко искаш! Още повече, че имаше един опит, но той тихомълком беше канселиран. Анадънму?

***

Михаил Миков гостува в „Опорни хора“ на г-жа Ганиела Ангелова (TV OnAir) и нарежда ли, нарежда, за вопиющата българска нужда от ляво обединение, от автентична лява партия. Де ги видя, Мише? В царския Коце Паскалев, в мъжемелачката Мая М., в хлевоустата Тянка, в синдикална Ваня, в крушовишка Корнела, в опърпания вълк Лупи и т.н. и т.н.? Левите партии, Мише, станаха повече от БеЗеНеС-етата!? Пък аз виждам по нашенско само социал-властитутки и социал-властитути с ленинско-сталинска или путинофилска закваска, които използват идеите на социализма, за да си прикрият срамотиите пред простолюдието! Апропо, една част от тях, никога не са излизали от властта от 1989 г. насам, Мише!

***

Преди 3 години бях писал, че „в политиката влизат негодници“, за да се превърнат в „подлеци и лицемери“. Не съм бил прав. Има ги във всяка обществена сфера!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?