ТЪРСЯТ БИН ЛАДЕНКО


 

Игор Ейдман, 28.03.2024 г.

Путин публично нареди на следствието да намери украинска следа в терористичната атака в „Крокус“. Нареждане, което се е случвало в руската история след убийството на Киров1.

На пленум2 през 1937 г., Ежов3 заявява: „Другарят Сталин, като сега си спомням, ме извика и каза: „Търсете убийци сред зиновиевци.“ Трябва да кажа, чекистите не вярваха в това и за всеки случай се застраховаха като търсеха убийците и друга, по чужда линия, очаквайки, че и от там може би ще изскочи нещо... Другарят Сталин се обадил на Ягода4 и му казал: „Внимавайте, да не се наложи да ви натрия мутрите“.

Съвременните чекисти няма да се наложи да бъдат убеждавани. Путин е казал – „Търсете украинската следа!“, и те скоро и безпроблемно ще я намерят. Бортников5 вече е взел задачата под личен контрол. Те ще отрежат ушите на още няколко от заподозрените, и те ще признаят, че имат отношение и към Снежния човек.

След това, въз основа на тези показания, властите ще обявят, че терористичната атака е поръчана от лидера на украинската джихадистко-бандеровска групировка – Бин Ладенко. Путинските телевизии това и чакат, за да го тиражират.

Ако трябва да бъда сериозен – на чекистите ще им се наложи да измислят „агентите на украинските специални служби“, за да ги свържат с терористите от „Крокус“. Могат да арестуват някои украински граждани или просто украинци в Москва и да ги принудят чрез изтезания да се самообвинят. Чекистите имат огромен опит в подобни случаи.

Да си украинец днес в Москва е просто опасно.

Бележки на преводача:

1-Сергей Миронов, виден болшевик и приятел на Сталин, секретар на Градския комитет на Всесъюзна комунистическа партия (болшевики)/ВКП(б) в Ленинград (днешния Санкт Петербург), убит през 1934 г, убийството му дава повод на Сталин за т.нар. Голям терор;

2-на Централния комитет на ВКП(б), на XIX конгрес през 1952 г. партията е преименувана на КПСС;

3-Николай Иванович, народен комисар на вътрешните работи 1936-1938 г., арестуван през октомври 1938 г. с обвинение в държавна измяна, разстрелян през февруари 1940 г.;

4-Лаврентий Павлович, грузинец, приближен на Сталин, ръководи НКВД след ареста на Ежов, участник в „Големия терор“, след смъртта на Сталин (1953 г.) е арестуван и разстрелян;

5-Александър Василевич, армейски генерал, директор на Федералната служба за сигурност, член на Съвета за сигурност на РФ.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?