Нямало е сделка за размяна на Навални

 

Александър Морозов, 29.02.2024 г.

Това, което направи Мария Певчих1, е просто неразбираемо. Нямало е сделка за размяна на Навални.

Защо й беше да създава подобна драматична ситуация? В името на получаването на някаква психологическа индулгенция – „ние направихме всичко възможно, за да спасим Алексей“? Струва ми се, че това е единствената „положителна“ последица от видеото с Певчих.

А негативните последици са много.

Първо, Абрамович е споменат като посредник, а кой би искал да бъде посредник, ако веднага „изгори“?

Второ, сега реалните възможности за размяна ще замръзнат за известно време. Гершкович, и Алсу ще стоят в затвора дълго време,  а най-важното е, че всичко това засяга възможността за размяна на Кара-Мурза, който все пак има британски паспорт и може да бъде разменен, за разлика от Навални.

Трето, във Фонда за борба с корупцията2 (ФБК) глупаци ли са? Иначе как се комбинират – Путин го уби, за да не го размени?! Ако Путин е искал размяна, тогава кой го уби? Или просто го е убил, без да е имал намерение да го разменя?

ФБК със собствените си ръце, незнайно защо, замазва картината на мъченическата смърт на Навални с някаква мътна схема, чиято логика не може да бъде обяснена дори на дете.

Не разбирам какво Певчих е искала да каже…

Бележки на преводача:

1-ръководител на отдела за разследвания на ФБК, а от март 2023 г. негов председател, на снимката – видеото, обект на текста на Морозов, може да бъде гледано в YouTube;

2-руски фонд с нестопанска цел, създадена от Алексей Навални през 2011 г., чиято основна дейност е свързана с журналистически разследвания за корупционни схеми и пресичане на корупцията във висшите органи на властта, от 2021 г. е включен в списъка ма Министерството на правосъдието на РФ като чуждестранен агент, а през 2023 г. е обявен за нежелана организация на територията на Русия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?