НОВИ ДАННИ ЗА РУСКИТЕ ЗАГУБИ

 

Наталия Зотова, кореспондент в руската секция на ВВС, 26.01.2024 г.

Моята колежка Олга Ившина, заедно с журналисти от „Медиазона“ (изданието е признато за „чуждестранен агент“ в Русия) и екип от доброволци броят убитите руски военнослужещи още от първите месеци на войната.

Въпреки липсата на новини за значителни промени във фронтовата линия, руската страна продължава да търпи тежки загуби, които са сравними със загубите от зимата на миналата година (600-800 потвърдени убити на седмица), като при това руските сили се опитваха да настъпва едновременно в няколко района на Донецка област. През последните две седмици моите колеги успяха да потвърдят имената на 1283 загинали руски военни (не всички от тях са от януари 2024 г.).

В същото време трябва да се разбере, че реалното количество на загубите от руска страна определено е по-високо от установеното от група журналисти и доброволци. Когато определят броя на загиналите, колегите разчитат само на данни, които могат да бъдат намерени и проверени от открити източници – съобщения от официални лица и медии, публикации на близки на жертвите в социалните мрежи и информация от гробищните паркове.

Основните загуби все още са за сметка на мобилизираните доброволци (включително тези, които сега подписват договори с ЧВК „Редут“ и неговите аналози) и затворниците.

Руската армия продължава да понася загуби от висококвалифициран личен състав – офицери. Младшите офицери са тези, които осигуряват тактическите успехи на бойното поле.

Общият брой на руските загуби до момента, които успяхме да потвърдим е 43 014.

За да продължи агресивната си война срещу Украйна, Русия продължава активно да вербува затворници. Освен това всеки, който е подписал договор от септември 2023 г. насам, е длъжен да служи не шест месеца, както преди, а до края на войната (или докато бъде убит). Руските затворници вече се бият при условията на военнослужещите по договор и на мобилизираните, на които също не позволяват да се върнат у дома преди края на войната.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?