СЕРИОЗНИТЕ ЖЕРТВИ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗБЕГНАТИ

 

Александър Скобов, 13.10.2023 г.

Израел даде 24 часа за евакуация на населението от северната част на Газа. Очевидно именно от северната част той възнамерява да започне наземната операция. Тоест окупацията на ивицата. И въпреки че израелското командване уточни, че определеното време не е окончателно, очевидно е, че цялото население на северната част на Газа няма да може да се евакуира преди началото на операцията. Макар и само защото такава евакуация ще бъде възпрепятствана от Хамас, който се нуждае от „човешки щит“ ​​или поне от снимки на мъртви „цивилни“.

Ясно е, че сериозните жертви не могат да бъдат избегнати. Можем да говорим само за минимизирането им. Не знам дали израелската армия прави всичко възможно да ги минимизира. Аз не съм израелец или дори евреин, така че мога да си позволя състрадание както към „напълно мирните жители“ на Газа, така и към нейните „условно мирни жители“. На онези, които шайка политически авантюристи и мошеници превърнаха в оръдие на своите престъпления, и доведе народа си до катастрофа.

Не знам какъв процент от населението на Газа ентусиазирано подкрепя канибалските идеи на тази банда и какъв процент просто пасивно се подчинява на властта на „авангардната партия“. Но във всеки случай, без унищожаването на тази „партия“ всички те ще останат инструменти на абсолютното зло. Затова потвърждавам подкрепата си за действията на Израел.

Войната в Газа е друг фронт в глобалната война срещу цивилизацията, водена от „антицивилизационната държава“ и нейните съюзници. Хамас е съюзник на „антицивилизационната държава“. Размразяването на замразени и полузамразени конфликти е логично следствие от факта, че „антицивилизационната държава“ е нарушила международния правов ред. И сега тя отваря нови фронтове, за да го разбие напълно.

Това беше директно обявено за цел на „антицивилизационната държава” на Валдайската сбирка на вещиците. Международната система от Потсдам трябва да си отиде, защото, налагайки някои общи правила и норми на суверенните международни играчи, тя им пречи да реализират собствените си „национални интереси“. На 24 февруари 2022 г. „ние“ нанесохме последния смъртоносен удар на тази система и тя вече не подлежи на ремонт. Остава само да довършим започнатото. Това се казва директно в „големия аналитичен доклад“, представен в събота.

Видяхме как изглежда „довършването“ в Мариупол и Буча. Сега видяхме „довършването“ по време на благотворителния фестивал в полза на палестинците на привърженици на арабско-израелския свят и в кибуца Кфар Аза. Когато международната система, създадена в резултат на световна война, се разпадне, нова международна система може да възникне само в резултат на нова световна война. Тази война вече е в ход и в нея можете да вземете само една от двете страни. За кланетата в Буча и Кфар Аза ли сте? Или против?

Тази война може да завърши само с пълна победа на една от страните. И ако за тази победа е необходимо да се бомбардира Дрезден, тогава е необходимо да се бомбардира Дрезден. Ако трябва да бомбардирате Газа, тогава трябва да бомбардирате Газа. Ако трябва да бомбардирате Москва, тогава трябва да бомбардирате Москва. За тези, които искат нещо по-кратко и без теоретични излишъци, прочетете Андрей Макаревич1:

Цялото цивилизовано човечество (съществува ли вече такова нещо?) има много малко време да остави настрана левите си играчки и да разбере, че ако Украйна и Израел не спечелят в близко бъдеще, това ще бъде краят на света и началото на мрака.“

Бележка на преводача:

1-Андрей Вадимович, род. 1953 г. в Москва, рок-музикант, певец, поет, бард, композитор, художник, писател, продуцент, телевизионен водещ, създател и несменяем участник в руската рок-група „Машина на времето“, от 2022 г. живее в Израел.

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?