СЪЮЗНО ЛИЦЕМЕРИЕ

 

Доставките на втечнен газ от Русия за Европа се увеличиха с 40%

Източник: https://www.kasparov.ru,  31.08.2023 г.

Вместо послепис: Не е ли време да спрем да се самобичуваме относно договора с турската компания „Боташ“ и да затворим темата за руския природен газ, доставян по „криминални пътища“ в България? Като това на бившия секретен сътрудник на ПГУ на Държавна сигурност „Сашо“ със светско име Илиян Драганов Василев (виж картинката). Най-уважително призовавам лицата, които решат да ме хейтят, да го правят чрез опровергаване на данните в публикацията. Или да докажат с факти, че kasparov.ru е разпространител на пропагандни текстове на Кремъл.

***

Доставките на руски втечнен природен газ (LNG) за страните от ЕС през 2023 г. са се увеличили с 40% спрямо предходната година. Според доклад на неправителствената правозащитна организация Global Witness, от началото на 2023 г. европейските страни са закупили повече от половината руски LNG (52%) и са платили на Москва 5,3 милиарда евро.

В доклада се казва, че Испания и Белгия са станали най-големите купувачи на природен втечнен газ от Русия след Китай. Това се случва на фона на срив в газопроводните доставки. The Guardian пише, че най-вероятно нито Испания, нито Белгия ще бъдат основните потребители на този газ, и, че стехните покупки се осигуряват от останалите страни от блока.

Най-големият купувач на втечнен природен газ от Руската федерация е френската компания TotalEnergies.

В останалия свят вносът на LNG от Русия се е увеличил с 6%.

През 2022 г. Русия е била третият най-голям доставчик на втечнен природен газ за ЕС след САЩ и Катар, отбелязват от Американския институт за енергийна икономика и финансов анализ. Франция, Испания и Холандия тогава са основните купувачи на руски газ в Европа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?