ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПОЛОВИН ВЕК КРЕМЪЛ ЗАГУБИ ВСИЧКИ ВОЙНИ

 

Андрей Черепанов, 28.11.2022 г.

Случаят с Украйна няма да е единствен, а пореден

Доказателствата за успеха на Украйна в борбата й за освобождаване на земята си от руските окупатори е в бързото нарастване на броя на надгробните могили в руските градове и села вече отрезвяват умовете на руснаците. Чудовищният абсурд на „спецоперацията“ на Путин вече достигна до много от тях. Често обаче те не са готови да изискат от кремълския вожд незабавно да  я прекрати и да изтегли войските си от чуждата територия. Защото Русия е велика държава, и не може да си позволи да загуби войната, камо ли да плати репарации на Украйна. Според тях, ако „специалната операция“ вече е започнала, тогава е необходимо да се проведе до пълна победа.

Междувременно искам да ви напомня, че властите на една не по-малко велика държава – Съединените щати – намериха смелостта и отговорността да изтеглят войските си от Корея, Виетнам и Афганистан, когато стана ясно, че американците не могат да постигнат целите си там. И те направиха това, за да не продължат да произвеждат смърт и унищожение. И величието на тези САЩ не пострада особено, по-скоро обратното – проявената адекватност им върна световното уважение и авторитет. Но тези войни, за разлика от украинската авантюра, бяха започнати в името на защитата на демократичните ценности, гражданските свободи и следователно бяха справедливи.

А самият Кремъл във всички военни конфликти от последния половин век, в които участва с голям брой войски, отстъпваше на своите противници – същия Афганистан, два пъти – Чечня. Освен това втората чеченска кампания завърши с изтеглянето на руските правителствени войски от територията, която преди това са окупирали, и установяването на фактическата независимост на Чечня от Кремъл, липсата на руски закони там и изплащането на компенсации от федералния бюджет за възстановяване, в размер на стотици милиарди рубли. От това следва, че случаят с Украйна няма да е единствен, а просто пореден.

Освен това, независимо от резултатите от „специалната операция“, Русия гарантирано ще компенсира щетите, които е причинила преди това и които нарастват ежедневно поради разстрела на енергийната инфраструктура на Украйна, както и разходите на съюзници за доставката на оръжие и издръжката на милиони украински бежанци. За това вече са резервирани средства под формата на замразени от Запада активи на Централната банка на Руската федерация в размер на над 320 милиарда долара.

Затова колкото по-скоро руските войски спрат да се съпротивляват на неизбежното и напуснат територията на Украйна, толкова по-добре за всички руснаци. Разбира се, с изключение на членовете на престъпния путински клан семейство на Путин, за които прекратяването означава смърт.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?