СПОКОЕН СЪН

 

Пьотър Межурицкий, 30.09.2022 г.

Знаят ли Матвиенко, Медведев, Володин, Патрушев, Мишустин, Кириенко, военните и пропагандистите, че са съучастници в убийството на Русия?

Не се съмнявайте.

Откъде зная това?

От материалите на Нюрнбергския процес.

Намерените документи и разпитите на най-видните политици, дипломати и военни на Германия убедително доказват, че върхът на нацистка Германия - е, почти всички от Халдер до Гьоринг не са се съмнявали, че войната неизбежно ще унищожи Германия. Планирано е през септември 1939 г. в Мюнхен да се проведе т. нар. Конгрес за мир, който, за голямо огорчение на активистите на нацистката партия, Хитлер отменя.

Учудващо, но до вечерта на 31 август 1939 г., 7-8 часа преди Хитлер да даде заповед за нападение над Полша, Гьоринг и Мусолини водят отчаяни преговори с британския външен министър, британския министър-председател и полския външен министър в опит да предотвратят войната. В един момент Гьоринг започва да излъчва оптимизъм, като казва на шведския посредник, че е успял да стигне до приемлив компромис за Германия и Полша. Така и беше. От предложеното споразумение са оцелели 16 точки. Хитлер го прекъсна, за голямо огорчение на Гьоринг, който, подобно на Халдер и Канарис, не се съмняваше, че Германия ще бъде смазана в резултат.

От къде са знаели?

Естествено е човек да предвиди съдбата си и тази на страната си.

Ако не за всички хора, то поне за някои.

Гьоринг, Халдер, Канарис, Мусолини и цялото му обкръжение имат предчувствието, че тази война ще завърши с катастрофа за Германия и Италия и ще бъде фатална за повечето от тях. И те се вкопчват в мира, както човек се вкопчва в живота.

А как един човек е успял да накара целия свят да се бие, все още е загадка на историята.

Германците – народ, помнещ добре предишната война – категорично не искат нова.

Самият Хитлер директно заявява пред обкръжението си, че основната му задача е да убеди германския народ, че е направил всичко, за да запази мира с Полша, но злата и агресивна Полша не е оставила избор на миролюбивата Германия.

Фактът, че Гьобелс е успял да убеди германците в това, и до днес изненадва историците.

Вечерта преди нахлуването в Полша немското радио предава мирните, доста убедителни предложения на Хитлер към поляците.

Американският журналист Уилям Шиърър в своя класически труд „Възходът и падението на Третия райх“ пише, че в онази съдбовна нощ излязъл на улицата и видял, че прозорците на Берлин са тъмни.

Германците спят спокойно, успокоени от своя фюрер.

И след това започва войната...

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?