РАЗНИ ХОРА, РАЗНИ ИДЕАЛИ. НЕ Е ПО АЛЕКО…

 

Тези дни ПеПеведът* (може да използвате и термина „харвардоведът”) Даниел Смилов надълго и нашироко обясни за успехите на ПеПетата в борбата с Многоглавата българска ламя „Мафия” (справка сайта Faktor.bg) – 1.Ударили пограничните служби (полиция, митница, БАБХ…); 2. Смъртоносно ранили нашенските русофилските газовици; 3.Резнали кратуната на родните пътищарие; 4.Запушили жадната уста от списъка Магнитски;5. Зашеметили главата на петата колона! Щеше да бъде много смешно, ако уйдурмите му не бяха трагични.

Вземам за пример митниците, като част от пограничните служби. От време оно (1867 г.) и до днес там са се правили далавери – „…Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене…”  (Алеко Константинов, „Разни хора, разни идеали”) – до степен „солунската митница” да се превърне в идиом за кражби. Да припомням ли неистовата борба на митническите консултанти от „Краун ейджънтс” от 2001 до 2010 г., от която май остана само кяра за ингилизите – къде 84 млн. български левчета?

Дума наш Смилов, че смъртоносно ранили нашенските русофилски газовици?!? Да, да, ама не!, както обичаше да казва покойният Петко Бочаров! Пак си внасяме руски газ, само че от гръчко през посредници. Втечненият газ е на път да се окаже химера – договор с америчката компания още нема, а и така не стана ясно къде беше разтоварен газът от първия танкер, договорен в САЩ. Зли езици разказват, че май тая работа е станала в Турция, пък там имало едни правила – първо ти им го продаваш, след това – те на тебе! Ама знам ли? То и новата парламентарна коалиция взе, че резна главата на правителството, та съ-Премиерът на България (+ Момата от Хасково и др. Нинова) не успя да отскочи до Азербайджан.. Не че в азерския газ за износ няма примес от рашистки, но това е друга тема.

За родните „пътищари” ми е неудобно да пиша, след документите, които показа един министер и щото помня молбите на Момата към Камарата (при актуализацията на Бюджет 2020) да му гласува едни 600 ли-700 ли млн. лв, че да можел да се разплати за свършена работа…

Не ми се пише и за руската пета колона. Тя си живее и работи необезпокоявана по земите български от годините на временното руско управление след Руско-турската война…. Пък и това не е работа на Правителството, а на Човекът с каскета, за когото от „Дондуков” 1 нещо мълчат.. Що ли?

Това са кратките ми бележки към публикацията на ПеПеведът Смилов. Казват, че човек и добре да живее, не е късно да се орезили в пристрастията си!

Но ние сме си криви, щото сами си докарахме „нови търгаши в храма”, чиято единствена цел се оказа да сменят старите с техни!

Бог да пази България!

*-по аналогия с краевед, в случая – тълкувател и историк на божествените деяния на харвардци.

P.S.

29.06.

Днешните дебати по актуализация на държавния бюджет, и особено репликите и дупликите на новото пенкилер острие на Пепетата - Искрен МИТЕВ, не само ме убедиха в правотата на критиките ми към Смилов, но и показаха, че имам и съществен пропуск. Той е свързан с дерогацията по отношение вноса на руски петрол, извоювана от видните путинофоби Петков и Василев в интерес само и единствено на Лукойл-Нефтохим и швейцарския му сайбия.

30.06. 

Коментирайки удара по нашите русофилски газовици, споделих дочутото от зли езици, че втечненият газ от САЩ ще бъде разтоварен в Турция и ще ни излезе по-скъп. Оказа се, че не е злоезичие, а е истина - преди малко Рамадан Аталай го потвърди  от трибуната на Народното събрание.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?