УЖ ДАТАТА ЕДНА, ПЪК ИНФОРМАЦИЯТА ….

 

30 май 2022 г.

Про100Киро, съПРЕМИЕР на България

„Въпросът беше за нас, че в този момент българската рафинерия работи на руски петрол и не може да си позволи чисто технически да отиде на 100% неруски петрол. Затова беше важна за нас тази дерогация, до 2024 г., което е много важно за нас и да си оправим рафинерията и да няма повишаване на цената“.

Министър-председателят заяви, че е доволен, че шестият пакет от санкции е факт, тъй като забраната за внос на 90% от руския петрол, който в момента влиза в Европа, ще прекъсне много от финансовите потоци към Русия.

Bloomberg

Европейската комисия (ЕК) изпрати на страните от Европейския съюз (ЕС) нов проект на петролното ембарго срещу Русия.  преходният период за отказ на руски петрол се удължава. Така България ще получи отлагане до юни или декември 2024 г., а Хърватия ще получи изключение за вноса на газьол.

Урсула фон….

Късно снощи заявила: „Винаги трябва да намираме точния баланс, за да не навредим твърде много на икономиката си, защото това е най-силният лост срещу тази агресия на Путин. Вземете например нефта. Трябва да внимаваме, защото при незабавно пълно спиране на доставките той може да изпрати нефт, който не е продал в Европейския съюз, на световния пазар, където цените ще се повишат, и той ще го продаде за повече. И това щеше да напълни военната му каса. Трябва да действаме стратегически в това отношение. Важно е да се погрижим да изпразним военната му каса“..

Май е по-лесно да хванеш черна котка в тъмна стая, отколкото да схванеш кое е истина, и кое конфабулация* в изказванията на политиците…..

*-мед. при наличие на празнини в паметта, те се „запълват” със съдържание, което е или измислено, или реално, но се отнася за друго време.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?