Телеграм-канал „Забранено мнение“: В това е и смисъла на „мероприятието“ – да се създаде обстановка на абсурда, 29.10.2021

Роспотребнадзор (федерална служба за контрол и защита на правата на потребителите и човешкото здраве, няма български аналог – Н.К.) разреши запълването до 70% на помещенията, в които се провеждат закрити публични мероприятия, ако участниците притежават QR код.

Въпросът е защо до 70%?

Ако всичко е затворено и стерилизирано, а участниците са напълно ваксинирани, дигитализирани и с маски – защо 70%? Защо не 100%? Или защо не 50%?

„Защото, отговаря санитарно-епидемиологичната служба, сме решили така!“

В това е целият смисъл на провежданите мероприятия: създаване на атмосфера на абсурд във всичко. Не просто усещане за абсурд, а абсурдна обстановка. Когато решението изобщо не отговаря на никаква формална логика.

Тоест, дори ако човек е покорен и тих, изпълнява всички инструкции и заповеди, без да се задълбочава в същността, рисковете и дори очевидната вреда, той все още не може да разчита за връщане към „нормата“ – тази, която му се струва, че е логична, защото е лоялен, послушен и покорен.

Не, няма да има никакво връщане. И при никакви обстоятелства.

Сега „новата нормалност“ се състои в това, че властите решават в случаен порядък „кое е нормално в дадени момент“. Референтни точки, начало на координатите – няма.

„Норма-та“ не е просто нещо. Тя е опорната точка. Тя е определен стандарт, с който е прието да се сравнява. Когато нулевата точка бъде премахната и вместо нея има безразмерно нищо, тогава човешката психика няма за какво да се хване, за да изчисли своята нормалност.

 

Ненормалността се превръща в норма – в това е смисъла на цялата борба с епидемията.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РУСИЯ ЗАТВАРЯ ЮЖНАТА СИ ГРАНИЦА

ДОЖИВЯХ И ТОВА….

ПРОРУСКИЯТ ЗАВОЙ НА СЛОВАКИЯ – ПРЕДВЕСТНИК НА ТЕНДЕНЦИЯ?